JÍDELNÍČEK

 

 

         

              laugh 7. týden        10. 2. 2020 - 14. 2. 2020 wink                         

 

 

 

den přesnídávka MŠ al. polévka al. hlavní jídlo al. svačina MŠ al.
pondělí

 

sardinková

pomazánka,

chléb,

zelenina,

ovocný čaj

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

hovězí

s těstovinou

 

 

 

 

 

 

 

kynuté knedlíky

s povidlím

sypané mákem,

jablko,

čokoládové mléko,

čaj, voda

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

játrová pomazánka,

chléb, zelenina,

ovocný čaj

 

 

 

 

 

 

 

 

úterý

 

vaječná pomazánka,

bageta,

zelenina,

ovocný čaj

 

 

 

 

dýňová

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

vepřovo - hovězí

guláš, chléb,

oplatek Manner,

ovocný čaj, voda

 

 

 

 

  

rohlík

s nugetou,

ovoce,

vitakáva

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

středa

 

tvarohová pomazánka,

chléb, zelenina,

ovocný čaj

 

 

 

 


 

 

zeleninová

s jáhlovými

vločkami

 

 

vepřové výpečky,

dušený špenát,

bramborový knedlík,

sirup, voda

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

mrkvové máslo,

chléb,

colacao

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

čtvrtek

 

jáhlová kaše

s ovocem,

banán,

ovocný čaj

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

z míchaných

luštěnin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

srbské rizoto,

strouhaný Eidam,

mrkvový salát,

Tropico, voda

 

 

 

 

 

pomazánka

z kuřecího masa,

chléb, zelenina,

kakao

pátek

 

tuňáková

pomazánka,

chléb, zelenina,

mléko

 

 

 

květáková

 

 

 

 

 

 

 

 

selská vepřová

pečeně,

bramborová kaše,

okurek,

hruška,

ovocný čaj, voda

 

 

 

 

 

 

 

pomazánkové máslo,

křehký grahamový

plátek,

zelenina,

ovocný čaj

 

 

 

 

SEZNAM ALERGENŮ

O přítomnosti alergenů v pokrmech se můžete informovat ve školní kuchyni u vedoucí ŠJ, vedoucí kuchařky, kuchařky nebo na tel. čísle 515 337 626 .

Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování podle směrnice 1169/11 EU

1. obiloviny (1.1 pšenice, 1.2 žito, 1.3 ječmen, 1.4 oves, 1.5 špalda, 1.6 kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich)

2. korýši a výrobky z nich

3. vejce a výrobky z nich

4. ryby a výrobky z nich

5. podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich

6. sójové boby a výrobky z nich

7. mléko a výrobky z něj

8. skořápkové plody a výrobky z nich (8.1 mandle, 8.2 lískové ořechy, 8.3 vlašské ořechy, 8.4 kešu ořechy, 8.5 pekanové ořechy, 8.6 para ořechy, 8.7 pistácie, 8.8 makadamie a výrobky z nich)

9. celer a výrobky z něj

10. hořčice a výrobky z ní

11. sezamová semena a výrobky z něj

12. oxid siřičitý a siřičitany ( v koncentracích vyšších než 10mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2)

13. vlčí bob ( lupina) a výrobky z něj

14. měkkýši a výrobky z nich

Odvolání na legislativu: EU-2000/13 do 13. 12. 2014 a pak nahrazena 1169/2011 EU článek 21

ČR- vyhláška 113/2005 Sb. o způsobu označování potravin a tabákových výrobků, § 8 odstavec 10

TOPlist
aktualizováno: 09.02.2020 23:20:40