JÍDELNÍČEK

 

 

         

              laugh 4. týden        20. 1. 2020 - 24. 1. 2020 wink                         

 

 

 

den přesnídávka MŠ al. polévka al. hlavní jídlo al. svačina MŠ al.
pondělí

 

čokokuličky

s mlékem, jablko,

ovocný čaj

s citronem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

zeleninová

s cizrnovým

kapáním

 

 

 

 

 

 

 

horňácký guláš,

chléb, okurek,

jablko,

sirup, voda

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

pomazánka

z taveného sýra,

rohlík,

nesquick

 

 

 

 

 

 

 

 

úterý

 

pomazánka

z hovězího masa,

bageta,

zelenina,

vanilkové mléko

 

 

 

 

cibulová

s bramborem

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

zapečené těstoviny

se šunkou,

ledový salát,

bílá káva,

čaj, voda

 

 

 

  

"chlupatý" chléb,

zelenina,

ovocný čaj

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

středa

 

tvarohová

pomazánka 

s paprikou,

chléb, zelenina,

ovocný čaj

 

 

 

 


 

 

hovězí

s masem

a nudlemi

 

 

smažené rybí

filé,

vařené brambory

s pažitkou,

kukuřice,

červeneá řepa,

ledový čaj, voda

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

pomazánka

z cizrnových bobů,

chléb, zelenina,

vitakáva

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

čtvrtek

 

sradinková

pomazánka,

žitný chléb,

zelenina,

melta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

luštěninová

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ruská svíčková,

kynutý knedlík,

jogurt,

ovocný čaj

s citronem, voda

 

 

 

 

pomazánka

z kuřecího masa,

chléb,

zelenina,

ovocný čaj

pátek

 

polenta s máslem

a grankem,

ovoce,

ovocný čaj

 

 

 

s bulgurem

a quinou

 

 

 

 

 

 

 

 

vepřová kotleta

po selsku,

bramborová kaše,

dušená zelenina,

sirup, voda

 

 

 

 

 

 

mrkvové máslo,

chléb, zelenina,

kakao

 

 

 

 

SEZNAM ALERGENŮ

O přítomnosti alergenů v pokrmech se můžete informovat ve školní kuchyni u vedoucí ŠJ, vedoucí kuchařky, kuchařky nebo na tel. čísle 515 337 626 .

Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování podle směrnice 1169/11 EU

1. obiloviny (1.1 pšenice, 1.2 žito, 1.3 ječmen, 1.4 oves, 1.5 špalda, 1.6 kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich)

2. korýši a výrobky z nich

3. vejce a výrobky z nich

4. ryby a výrobky z nich

5. podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich

6. sójové boby a výrobky z nich

7. mléko a výrobky z něj

8. skořápkové plody a výrobky z nich (8.1 mandle, 8.2 lískové ořechy, 8.3 vlašské ořechy, 8.4 kešu ořechy, 8.5 pekanové ořechy, 8.6 para ořechy, 8.7 pistácie, 8.8 makadamie a výrobky z nich)

9. celer a výrobky z něj

10. hořčice a výrobky z ní

11. sezamová semena a výrobky z něj

12. oxid siřičitý a siřičitany ( v koncentracích vyšších než 10mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2)

13. vlčí bob ( lupina) a výrobky z něj

14. měkkýši a výrobky z nich

Odvolání na legislativu: EU-2000/13 do 13. 12. 2014 a pak nahrazena 1169/2011 EU článek 21

ČR- vyhláška 113/2005 Sb. o způsobu označování potravin a tabákových výrobků, § 8 odstavec 10

TOPlist
aktualizováno: 17.01.2020 16:17:30